MASAŽA

masaža

Masaža je prijetna, koristna in učinkovita metoda sproščanja telesa in velikokrat tudi lajšanja ter odpravljanja bolečin v našem telesu.

V našem centru vam nudimo bogato izbiro vrhunskih masaž:

  • terapevtska masaža
  • klasična masaža telesa
  • športna masaža,
  • limfna drenaža,
  • masaža stopal,
  • kineziotaping
  • različne nege telesa.

Prijavi se!

Terapevtska masaža

manualna terapija

Terapevtska masaža je zelo učinkovita metoda pri celostnemu reševanju problemov telesa kot gibalnega aparata.

S terapijo poskušamo odstraniti primarni vzrok za nastale težave in bolečine. To pomeni, da odpravljamo disfunkcionalne dele v telesu in problematične asimetrije, ki nastanejo kot posledica napačnih kompenzacij telesa.

Izvaja se tehnike na mišicah in vezivnemu tkivu. Uporablja pa se tudi edinstvene tehnike manualne terapije, ki vplivajo na kosti in sklepe.

Pri prvem obisku se izvede tudi anamneza posameznika, izvedejo se tudi različni testi (ortopedski, nevrološki in funkcionalni) ter ocena telesne drže. Na podlagi ugotovljenega pa se nato izvaja terapijo, ki je zagotovo eden izmed boljših holističnih pristopov reševanja gibalnih težav. Več informacij o manualni terapiji si lahko ogledate na strani našega terapevta manualna terapija.

Klasična masaža telesa

klasična masaža

Namenjena je ljudem, ki potrebujejo sprostitev in odmor od stresnega ritma življenja.

Klasična masaža telesa se naredi z masažnimi olji, kjer z različnimi prijemi sprostimo mišično napetost po celem telesu, spodbudimo prekrvavitev in limfni pretok, pospešimo regeneracijo tkiv in izboljšamo tonus kože. Je zelo prijetno doživetje, ki nas popelje v popolno sprostitev. Tretma traja 30min ali 55min.

Športna masaža telesa

športna masaža

Namenjena je športnikom in rekreativcem, pri katerih prihaja do večjih fizičnih obremenitev telesa.

Pri športni masaži telesa se ponavadi masira predvsem tiste dele telesa, ki so najbolj obremenjeni pri treningu. Lahko pa se izvede tudi masažo celega telesa. Takšna masaža traja 30 ali 55 minut. Uporabljajo se tehnike gladenja, gnetenja, tresenja in udarjanja, izvaja pa se tudi določena raztezanja. Poudarek je na tehnikah gnetenja. Masaža je bolj dinamična in pritisk je močnejši. Posledica takšne masaže je pospešena regeneracija, saj v mišico prihaja sveža kri. Namen športne masaže je v glavnem pospeševanje regeneracije po napornih treningih in tako tudi preventiva pred poškodbami in pretreniranostjo.

Limfna drenaža

masaža

Namenjena je ljudem, ki imajo težave z zatekanjem udov (edemi), pa tudi ljudem, ki želijo odpraviti celulit, izboljšati elastičnost kože in ohranjati mišični tonus.

Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema, ki je koristna tako z medicinskega kot kozmetičnega vidika. Prav tako pozitivno učinkuje tudi na splošno regeneracijo organizma, hkrati pa deluje tudi antistresno in protibolečinsko zaradi svoje neinvazivnosti. Manualna limfna drenaža povečuje kroženje in nastajanje limfe po mezgovnem sistemu ter s tem direktno vpliva na cirkulacijo krvi ter ostalih tekočin v telesu. Limfna drenaža traja 30min kadar se izvaja lokalno na problematičnih delih telesa. Limfna drenaža celega telesa pa traja 55min.

Masaža stopal

masaža stopal

Priporoča se ljudem z utrujenimi, težkimi in oteklimi nogam.

Pri masaži masiramo spodnji del nog in seveda celotna stopala. Pogosto čutite krče? Imate zmanjšano gibljivost sklepov ali motnjo v cirkulaciji? Naše tehnike masaže se prilagodijo zdravstvenemu stanju posameznika in želenim ciljem. Masaža za noge je primerna za vsakogar, ki na nogah nima izrazitih krčnih žil. Tretma traja 30min.

Kineziotaping

kineziotaping

Namenjen je ljudem po poškodbah in ljudem s kroničnimi bolečinami v sklepih in mišicah.

Gre za posebno tehniko lepljenja specialnih trakov, pri čemer s pravilnim pristopom omogočamo samozdravljenje prizadetih mišic. Tako vplivamo na izboljšanje cirkulacije tekočin v mišici, zmanjšamo občutek bolečine, relaksiramo mišico in s tem izboljšamo njeno funkcijo in funkcijo prizadetega sklepa. Kineziotaping se uporablja v glavnem kot podporna tehnika drugim terapevtskim manualnim tehnikam. Je pa tudi ena izmed redkih tehnik, ki se jih lahko uporablja pri različnih akutnih stanjih.

Nega telesa

nega telesa

Naša odlična kozmetičarka izvaja tudi različne nege telesa.

Med našimi člani je bolj priljubljena zagotovo nega obraza in pa anticelulitna masaža. Priporočamo pa tudi piling telesa s klasično masažo. Več o ponudbi nege telesa pa si preberite na povezavi->nega telesa.