MASAŽA/MANUALNA TERAPIJA

masaža
Izobraženi terapevti z dolgoletnimi izkušnjami vam nudijo manualno terapijo, kot tudi pestro izbiro masaž. Masaža ali manualna terapija bo vaše bolečine odpravila, po tretmaju pa se boste počutili kot prenovljeni…

Manualna terapija je zaradi celostnega pristopa reševanja bolečin in odličnih rezultatov zagotovo prva izbira naših strank v FTP centru. Poleg tega pa lahko izbirate še med številnimi drugimi masažami in terapijami:

  • športna masaža,
  • klasična-relaksacijska masaža (20% POPUST pri 55min v aprilu in maju),
  • limfna drenaža,
  • kineziotaping,
  • anticelulitna masaža,

 
Prijavi se!

Manualna terapija

manualna terapija

Manualna terapija

Manualna terapija je zelo učinkovita metoda pri celostnemu reševanju problemov telesa kot gibalnega aparata. S terapijo poskušamo odstraniti primarni vzrok za nastale težave in bolečine. To pomeni, da odpravljamo disfunkcionalne dele v telesu in problematične asimetrije, ki nastanejo kot posledica napačnih kompenzacij telesa.

Izvaja se tehnike na mišicah in vezivnemu tkivu. Uporablja pa se tudi edinstvene tehnike manualne terapije, ki vplivajo na kosti in sklepe.

Pri prvem obisku se izvede tudi anamneza posameznika, izvedejo se tudi različni testi (ortopedski, nevrološki in funkcionalni) ter ocena telesne drže. Na podlagi ugotovljenega pa se nato izvaja terapijo, ki je zagotovo eden izmed boljših holističnih pristopov reševanja gibalnih težav. Več informacij o manualni terapiji si lahko ogledate na strani našega terapevta manualna terapija. Prijavite se lahko na ftpcenter.vic@gmail.com

Športna masaža telesa

športna masaža

Športna masaža

Namenjena je športnikom in rekreativcem, pri katerih prihaja do večjih fizičnih obremenitev telesa. Pri športni masaži telesa se ponavadi masira predvsem tiste dele telesa, ki so najbolj obremenjeni pri treningu. Lahko pa se izvede tudi masažo celega telesa. Takšna masaža traja 30 ali 55 minut. Uporabljajo se tehnike gladenja, gnetenja, tresenja in udarjanja, izvaja pa se tudi določena raztezanja. Poudarek je na tehnikah gnetenja. Masaža je bolj dinamična in pritisk je močnejši. Posledica takšne masaže je pospešena regeneracija, saj v mišico prihaja sveža kri. Namen športne masaže je v glavnem pospeševanje regeneracije po napornih treningih in tako tudi preventiva pred poškodbami in pretreniranostjo.

Klasična-relaksacijska masaža telesa

klasična masaža

Klasična masaža

Namenjena je ljudem, ki potrebujejo sprostitev in odmor od napornega in stresnega ritma življenja. Relaksacijska masaža telesa traja 30 ali 55 minut, pri čemer se masira celotno telo (roke, noge, hrbet in prsni koš). Uporabljajo se tehnike gladenja, gnetenja in tresenja. Poudarek je na tehnikah gladenja, kjer se uporablja tako blazinice prstov, dlani kot tudi celotne podlahti. Izvajajo se dolgi in počasni gibi Takšna masaža vpliva tako na umirjanje somatskega kot tudi vegetativnega živčevja, vpliva na izboljšanje krvnega in limfnega obtoka ter zmanjšuje mišično napetost. Pozitivno vpliva tudi na delovanje hormonskih žlez in na nego kože.

Limfna drenaža

masaža

Limfna masaža

Namenjena je ljudem, ki imajo težave z zatekanjem udov (edemi), pa tudi ljudem, ki želijo odpraviti celulit, izboljšati elastičnost kože in ohranjati mišični tonus. Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema, ki je koristna tako z medicinskega kot kozmetičnega vidika. Prav tako pozitivno učinkuje tudi na splošno regeneracijo organizma, hkrati pa deluje tudi antistresno in protibolečinsko zaradi svoje neinvazivnosti. Manualna limfna drenaža povečuje kroženje in nastajanje limfe po mezgovnem sistemu ter s tem direktno vpliva na cirkulacijo krvi ter ostalih tekočin v telesu. Limfna drenaža traja 30min kadar se izvaja lokalno na problematičnih delih telesa. Limfna drenaža celega telesa pa traja 55min.

Kineziotaping

kineziotaping

Kineziotaping

Namenjen je ljudem po poškodbah in ljudem s kroničnimi bolečinami v sklepih in mišicah. Gre za posebno tehniko lepljenja specialnih trakov, pri čemer s pravilnim pristopom omogočamo samozdravljenje prizadetih mišic. Tako vplivamo na izboljšanje cirkulacije tekočin v mišici, zmanjšamo občutek bolečine, relaksiramo mišico in s tem izboljšamo njeno funkcijo in funkcijo prizadetega sklepa. Kineziotaping se uporablja v glavnem kot podporna tehnika drugim terapevtskim manualnim tehnikam. Je pa tudi ena izmed redkih tehnik, ki se jih lahko uporablja pri različnih akutnih stanjih.

Anticelulitna masaža

anticelulitna masaža

Anticelulitna masaža

Namenjena je ženskam, ki želijo izboljšati estetski videz kože na predelih pojavljanja celulita. Takšna anticelulitna masaža je delna, navadno traja 30min in zajema le problematične celulitne dele telesa. Pri tem se uporablja ročne tehnike segrevanja in odpiranja limfnih poti. Za ročnimi tehnikami pa s pomočjo ventuz, ki ustvarjajo vakuum, dreniramo predel in lokalno pospešimo cirkulacijo krvi in limfe. Koža na tem delu postane tudi bolj čvrsta in napeta. Za prave rezultate anticelulitne masaže pa je potrebno poskrbeti tudi z ustrezno prehrano (redukcija in korekcija) in zmerno, redno in sistematično telesno aktivnostjo.